Nevím, jak se to tak přihodilo, ale mám ji.
Intoleranci na lepek🤷♀️. Jo a taky na laktozu. Kombinace obého, spolu s nechutí konzumovat palmový tuk, mi způsobuje zajímavé situace. Zvláště v kavárnách a cukrárnách. 🥧🍮
Mojí výhodou je, že jsem u těchto lásko min značně vybíravá a většina z nich mne nechává chladnou. 🤭
Ježe jsou tu Vánoce, a ty bez cukroví? Uznejte sami, to nejde.
Nastupuje tedy bzlp varianta mouky. Máslo, med, vejce zůstávají. 🍯
Začaly jsme s Andulkou perníčky.
Žloutek, třtinový cukr s bourbonskou vanilkou, med cca 2 polévkové lžíce, 125g másla, dvě lžíce bio kakaa, špetička soli, perníkové koření, rovná lžička jedlé sody a půl malého panáka nějaké dobroty (u nás letos vyhrála ořechovice s čokoládou). Vše pěkně Zostra vyšlehat. 🥚🧈
Přisypávejte postupně mouku a hňoucejte, dokud nebudete mít úžasně hebké těsto. Uložte ho do misky pod alobal a šup do chladničky. ❄️
Až si těsto odpočine, vyválejte placku cca 3 mm silnou a šup vykrajovat. Pečte při 160-180°C asi 15 minut.⏳
Po uupečení potřete bílkem.
Dobrou chuť. 😋
Libu
To zni super 🙂
Musim zkusit 😀
Janinka
Zapomněla jsem dodat, že bzlp těsta jsou extrémně křehká, doporučuji nechat opravdu úplně vychladnout, klidně přes noc, než budete předávat do krabiček.
🙂