Vědět vše

20140211_124916Upsala jsem se do systému preventivních prohlídek v těhu poradně. A tak to mám.

Zda k nim vůbec bude docházet, jsem ponechala na náhodě. Prostě jsem si vybrala jednu z poraden, která se mnou vnitřně rezonovala z několika různých důvodů a zavolala tam. Napoprvé to nevzali, druhý pokus také selhal. Dostali třetí šanci – poslední- a proměnili ji.

Tedy dobrá, přijala jsem, že to tak má být. Brzy jsme si navzájem vyjasnili, jak a co bude či nebude probíhat a popravdě jim do toho dost kecám.

Přijali fakt, že mají před sebou bytost, která se ptá a jen tak na všecko nekývne.

K jejich běžným vyšetřením patří odběry krve na kde co. Výsledky jsou částečně důležité pro mne, hodnoty železa a štítné žlázy jsem chtěla vědět kvůli případnému doplnění potřebného, a částečně pro ně. A jsme u toho.

Testy s názvem genetika. Porodila jsem čtyři zdravé krásné děti. Nejstaršímu je 21, nejmladší 3 a půl roku. Byly počaty se dvěma různými partnery.  Proč by to tedy tentokrát mělo být jiné?

První testy dopadly výborně – přeloženo vešli jsme se do tabulek.

Druhé  – odebírané na 16.týdnu předpokládaného věku miminka ( předpokládají věk na základě dvou zpochybnitelných info jako je poslední menstruace a délka tělíčka miminka v děloze v prvním měsíci těhu ) již tak jasné prý nejsou. Hraje tam samozřejmě úlohu můj kalendářní věk 🙂 a potom lehce zvýšený výsledek oproti  „normě.“

Diagnosa, která by z toho mohla vyplývat , sdělená do telefonu, hned po ujištění, že to nemusí nic znamenat,  by s úspěchem uvedla do mdlob 2/3 maminek.

Jak jsem vyčetla, tyto výsledky může mmj. způsobit chybně stanovený věk plodu ( vývoj probíhá postupně a tedy je určitý rozdíl v tom, co miminko zvládne do 16 týdne a co jej ještě čeká) a že je určité procento falešně pozitivních i falešně negativním výsledků tzv. bez důvodu.

Čeká nás tedy kontrolní UZ vyšetření, které nám má potvrdit, že jde právě o jeden z těchto omylů techniky. Opět vyšetření, u kterého je určité procento …

A tak to mám 🙂

Nechávám si mysl otevřenou všemu pozitivnímu, zároveň realisticky naslouchám i informacím z druhé strany. Bez nutnosti masochistického zjišťování podrobností. Pro tuto chvíli vím vše, co je nutné.

Věřím, že vše co se děje je k největšímu prospěchu mému i miminka a zároveň se učím přijmout i fakt, že by to tentokrát mohlo znamenat cokoli jiného, než jsem dosud znala.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *