Ne moc je kámoš

S přibývajícím chladem a vlhkem úměrně narůstá i počet nachlazení.

Veškeré tělesné projevy souvisí s prochladnutím. Ať už chodidel, ledvin nebo dutin.

Než sáhnete po výdobytcích západní medicíny vyzkoušejte něco z receptů našich babiček.

Typický grog nebo svařák by mohl být zajímavým začátkem, ale :

alkohol, jak jistě sami cítíte, již tak přetíženým ledvinám bude spíše na obtíž.

Zkusme tedy variantu bez alkoholovou.

Koření typu skořice, zázvor, chilli, kari, badyán a hřebíček jsou o pravé pro prohřátí organismu.

Všimli jste si, že většinu z něj používáme do tradičního podzimního pečení? Pročpak asi.

I zde platí všeho s mírou. Víte li, že vám některé koření činí jakékoliv potíže, vynechte jej.

Když toto koření spojíte s čajem rooibos, přidáte trochu medu a ideálně rostlinné „mléko“ ( laktosa v tomto případě není také pro ledviny optimální) věřte, že i ten nejzatvrzelejší antikytkař vypije hrneček tohoto moku se slovy : dobrý bylo, prosím nášup.

Směs uvolní dutiny a přiměje tělo k pocení. Tím se sníží teplota, povolí bolesti hlavy, spustí se čištění nejen z dýchacích cest.

Zdá se vám to příliš složité? Koukněte do eshopu po přípravku s názvem Samahan, najdete jej v dovážkových službách i lékárnách.

Při obtížném vykašlávání se mi osvědčila šťáva z medu a pokrájené cibule ( půlku pokrájené cibule vložte do uzavíratelné lahvičky a přidejte dvě lžíce medu, po chvíli se začne uvolňovat šťáva, kterou dávkuji po lžičkách, dospělým dvě, dětem jednu. Přes výraznou vůni je chuti lahodné.)

Pokud přidáte bylinkové čaje pro podporu vykašlávání a močení, vaše tělo pookřeje.

Vyloučení zbytků odpadních látek vzniklých zánětem, je možno podpořit nápojem s kurkumou ( špetka na šálek teplé vody) nebo zelenými doplňky typu chlorella. Chytré houby reishi, cordyceps či chaga nejen pročistí buňky, ale zároveň pomohou zvýšit imunitu.

Naprosto úžasnými pomocníky jsou, a to nejen pro milovníky spiritusu, tinktury. Lichořeřišnice, medvědí česnek a rakytník také úspěšně vyhání neduhy z prochlazení.

Na závěr zmíním doplňky, které máme mnoho let vyzkoušené v uvedených ředěních (CH). Jsou to Pullsatila 9CH (uvolňuje nám dutiny a zmírňuje tlak a bolest v hlavě), Paragrippe (má podobný účinek jako paracetamolové tablety), Arnika 9CH (při bolestech kloubů, svalů, zubů, při léčení ran všeho druhu) a Drosetux při suchém nebo Stodal při vlhkém kašli ( u těchto přípravků mě osobně mrzí přítomnost konzervantu, který začali přidávat).

Když k tomu přidáte sledování pohádky nebo čtení pěkné knížky, čas strávený léčením se stane docela příjemným.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *